SLIDER

MITEN JA MISSÄ MEILLÄ NUKUTAAN?

Vauva omassa sängyssä, perhepedissä, sivuvaununa, omassa huoneessa... Tapoja on ihan niin monia kun perheitäkin ja jokaiselle sopii omat jutut. Ei ole väärin laittaa vauvaa jo aikaisin omaan huoneeseen, mutta ei ole myöskään väärin nukkua perhepedissä useampi vuosi. Myös kaikki tavat ja järjestelyt näiden kahden väliltä ovat oikein, sillä vain perhe itse tietää mikä heille sopii parhaiten.

Ennen Mean syntymää olin täysin varma, ettei meillä tulla nukkumaan perhepedissä. Niin ihanalta ajatukselta kuin se tuntuikin, niin samalla olin ihan varma että vauva jäisi vahingossa meidän alle tai pyörähtäisi jotenkin pois sängystä. Toki Mea nukkui sairaalassa mun vieressä, mutta lähinnä pelkäsin, että mies pyörähtäisi unissaan Mean päälle. Ensimmäisenä yönä sairaalasta kotiin päästyämme laitettiin Mea omaan sänkyyn nukkumaan. Nukuin itse varmaan viiden minuutin pätkiä koska tuntui oudolta, ettei Mea ollut vieressä. Heräydyin myös kokoajan tarkistamaan Mean hengitystä ja että onhan hänellä muutenkin kaikki hyvin. Nukuin itse todella huonosti. Seuraavana yönä otettiin Mea meidän viereen ja siinä pikkuinen nukkuikin lähemmäs puolen vuoden ikää - perhepedissä me kaikki kolme nukuttiin paremmin ja mieskin oppi aika nopeasti nukkumaan melko "liikkumattomana".


Jossain vaiheessa tila alkoi kuitenkin tuntua ahtaalta, sillä Meakin alkoi pyörimään ja levittäytymään milloin mihinkin asentoihin nukkuessaan. Siinä kohtaa mun oma unenlaatu taas huononi ja Meakin tuntui vähän väliä heräilevän. Mean siirtäminen kokonaan erilleen omaan sänkyyn tuntui kuitenkin jotenkin kaukaiselta ajatukselta jae päätettiin väsätä pinnasängystä sivuvaunu. Tämä ratkaisu on ollut meille todella hyvä ja Mealla on ollut niin sanotusti kevyt laskeutuminen siirtymisessä omaan sänkyyn. Yleensä Mea nukkuu omassa sängyssään suurimman osan yöstä ja noin neljän - kuuden aikaan otetaan hänet viereen, jotta hän malttaisi nukkua vielä. Yleensä heräillään sitten seitsemän aikaan kun ollaan taas hetki tankattu kaikki läheisyyttä toisistamme vierekkäin nukkuen.  Mea nukkuu myös päiväunet tyytyväisenä omassa sängyssään. Usein otan pienet torkut samaan aikaan ja on ihana kun voi heposti ottaa toista kädestä kun hän on vieressä mutta kuitenkin omassa sängyssä.

Nyt kun Mea on alkanut liikkumaan, on nukkumisjärjestelyihin kuitenkin tulossa taas muutos. Vielä toistaiseksi Mea on yöt pysynyt hyvin omassa sängyssään ja päivisin blokkaan liikkumisen kaiken maailman tyynyvuorilla, mutta se on kuitenkin vain yksi hetki, kun neiti oppii könyämään niidenkin yli tai päättää yöllä lähteä vaellusmatkalle meidän sänkyyn mun heräämättä (vaikka herään kyllä lähes jokaiseen Mean liikkeeseen tällä hetkellä) ja siinä voi sitten käydä se vahinko, että hän tipahtaa sängystä. Niinpä meillä on edessä sängyn toisen laidan takaisin laitto ja samalla lasketaan varmaan pohjaakin alemmas. Edelleen saan sängyn ihan viereeni mutta kyllä äitiä vähän surettaa ettei toisen halaaminen ja kädestä kiinni pitäminen käy enää ihan niin helposti keskellä yötä. Mutta eiköhän kaikkeen totu ja turvallisuus ennen kaikkea!

Edit: kirjoittelin tämän postauksen valmiiksi jo keskiviikkona ja nyt perjantaina voin sanoa, että ensimmäinen yö takana niin, että pinniksessä on laita ja pohja laskettu alatasoon. Ja Mea nukkui 21-06 HERÄÄMÄTTÄ!! ♥ Yleensä saan laittaa tuttia ja silitellä sen 1-10000 kertaa. Toivottavasti yöt tästä vähän rauhottuisivat. Mea ainakin hyväksyi hyvin "uuden" nukkumisjärjestelyn ja vaikka itse nukuin jännityksessä hieman huonommin viime yön, niin eiköhän me kaikki tähän totuta! :)


Yksi ongelma tässä sivuvaunussa on ollut myös nämä meidän karvavauvat, jotka tykkäisivät mennä tuonne Mean sänkyyn nukkumaan vaikka heillä olisi koko meidän sänky tilaa valita hyvät paikat nukkumiseen. Pikkuhiljaa koirat ovat kyllä oppineet ettei Mean sänky ole heitä varten mutta pieniä lipsahduksia sattuu edelleen. Etenkin tästä syystä mutta muutenkin halusin hankkia Mean sänkyyn jonkun kunnon päiväpeiton, sillä aiemmin siinä oli ollut suojana vain jokin viltti. Pinnasänkyyn oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää sopivaa päiväpeittoa, etenkin kun halusin, että se on kaunis ja sopii väreiltään myös Mean tulevaan huoneeseen. Sitten löysin ihanan päiväpeittoja ja muita lastentuotteita tilaustyönä tekevän Lempi yrityksen Facebookista. Heidän kanssaan pääsin suunnittelemaan Mealle uniikin päiväpeiton* monista eri kangasvaihtoehdoista. Koska en itse ole tässä asiassa minkään sortin ammattilainen, niin sain myös hyviä vinkkejä siihen, mitkä kankaat ehkä sopisivat yhteen ja mitkä taas eivät ehkä ole paras yhdistelmä. Yhdessä suunnitellen valmistui aivan ihana kirjava peitto, jossa on tietenkin myös vaaleanpunaista mutta myös beigeä pallokangasta, joka sopii Mean oman huoneen tapettiin. Lempituotteelta löytyy myös omat nettisivut (klik) mutta koska tuotteet myydään nopeasti loppuun, niin esimerkiksi juuri nämä päiväpeitot tehdään usein tilaustyönä. :) Päiväpeitto valmistui nopeasti ja oli heti haettavissa postista. Ja se on aivan ihana! 

Miten teillä nukutaan: perhepedissä, omassa sängyssä vai kenties omassa huoneessa? Tai löytyykö teiltä jonkinlainen muu nukkumisjärjestely? Entä mitäpä tykkäätte tuosta päiväpeitosta? 

Enni
Instagram: enniheidi
Facebook: klik

* = päiväpeitto on saatu yhteistyönä

2 kommenttia

 1. Mä ajattelin ihan samalla tavalla ennen tytön syntymää, että meillä ei voida perhepedissä nukkua! Pelkäsin, että mies kääntyy tytön päälle.. Mutta kyllä se lopulta siihen meni, että siinä perhepedissä nukuttiin silloin tällöin kun tyttö ei suostunut yksin nukkumaan. :D Mä nukuin sillon tosin aivan reunalla ja tyttö ihan mun vieressä.. Tää oli helpompi homma sillon, kun pinnasänky oli meidän sängyn vieressä niin siihen sai "nojattua", ettei tippunut lattialle vaikka ihan reunassa nukkuikin. Mutta homma vaikeutu kun siirsin pinnasängyn seinän viereen, jos tyttö olisi nukkunut paremmin vähän kauempana musta.. Eipä nukkunut ja välillä hänet joutui ottamaan viereen ja silloinhan minä tietysti nukuin siinä aivan reunalla pienessä tilassa ilman sitä "nojaa".. :D Meillä on vaan 140cm levee sänky ja nyt kun oltiin reissussa, nukuttiin 160cm sängyssä ja huomasi heti kyllä eron, kun Hilla nukkui meidän välissä. Oli paljon paremmin tilaa nukkua, jopa mulla! Mutta nyt kotiin tullessa tyttö on onneksi malttanut nukkua omassa sängyssä. :) Vaikka noita yöheräämisiä onkin vielä paljon, monta kertaa saa olla laittamassa tutin suuhun ja syöttääkin täytyy vähintään pari kertaa.. Pitää ehkä seuraavaksi koittaa laittaa seinän taakse omaan huoneeseen, jos se yhtään auttaisi siihen uneen.. :D Tommosta luksusta odotellessa, että itse saisi nukkua noin pitkän putken :O :D Vaikka tosin sitten sitä tietysti ite nukkuu huonosti, kun vaan odottaa että tyttö heräisi haha... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä saa kyllä tosiaan itse nukkua aina reunalla ja liikkumattomana kun minimimmi valtaa meilläkin puolet sängystä etenkin nyt kun pyörii ja hiilautuu aina muhun kiinni! :D meillä on 160cm sänky ja silti tuntuu et tipun aina aamuyötä, meillä vielä 2 kolmesta koirasta nukkuu sängyssä kans! Tosin jaloissa.

   Meillä ei vielä oo toi omaan huoneeseen siirto edessä kun huonekkaan ei ole vielä valmis.. muutenkin kammottaa se ajatus koska huone ei oo meillä ihan vieressä.. mutta no joskus sitten! :) <3

   Poista

© Mustavalkoisen värikästä • Theme by Maira G.