SLIDER

ÄITIKIRJA -HAASTE

Tehtävänimikkeenä Laura -blogin Laura haastoi jokunen aika sitten äidit vastaamaan muutamiin äitiyttä koskeviin kysymyksiin. Alkuperäinen ajatus oli vastata kysymyksiin ennen äitienpäivää Lauran tulevaa postausta varten, mutta uskonpa, että on OK toteuttaa tämä haaste vielä näin jälkikäteenkin. Joten tässäpä tulee mun vastaukset kysymyksiin. :)

Kuinka monta lasta: Yksi lapsi, pian 11 kuukautta vanha Mea. 

Minkä ikäisenä tulit ensimmäistä kertaa äidiksi: Olin juuri täyttänyt 25 vuotta.

Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Iloa, rakkautta ja onnenkyyneliä. Raskaus oli odotettu, mutta kaikki tapahtui itselle yllättävän äkkiä, joten uusi tilanne aiheutti myös hämmennystä. Olin maailman onnellisin.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Unohtumaton, kivulias, jännittävä.

Parasta äitiydessä: Yksinkertaisesti se rakkauden määrä tuota pientä ihmistä kohtaan. Se on uskomatonta eikä sitä voi ennalta käsittää. Mea on parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut, kaikella tapaa.


Pahinta äitiydessä: Valvotut ja katkonaiset yöt - etenkin kun on tällainen unikeko ja nukkumista rakastava tyyppi kuten minä. Lisäksi se pelko, mikä tulee jos oma lapsi sairastaa. Pienikin flunssa tuntuu ainakin vielä näin vauvavuoden aikana isommalta asialta kuin onkaan.

Must have tavara, joka helpottaa äitiyttä: Mun on pakko kompata Lauraa tässä, että kännykkä. Ei siksi, että sillä pääsee somettamaan kun lapsi nukkuu vaan siksi, että sen kautta olen saanut valtavan määrän vertaistukea, tutustunut uusiin ystäviin ja äitikavereihin sekä löytänyt vastauksia moniin kysymyksiin, joita tässä vauvavuoden aikana on tullut. Lisäksi olen saanut sillä yhteyden vanhempiini ja muihin läheisiin kun en enää lohduttoman itkun ja uusien asioiden keskeltä ole tiennyt, mitä voin yrittää seuraavaksi.

Must have tavara vauvavuodelle: Tää ei ehkä kaikille oo must have, mutta meidän elämää helpotti ihan todella paljon koliikkikeinu! Se oli usein ainut paikka, missä Mea mahakipuisena rauhottui ja missä viihtyi esimerkiksi sen aikaa itsekseen, että sain itsekin syötyä.

Paras arkiruoka: Kanakastike ja riisi tai makkarakeitto!

Olen hyvä äiti koska: En nykyään enää stressaa, joka asiasta (liittyen esimerkiksi äitiyteen tai kodinhoitoon) ja uskon, että jollain tapaa Meakin on huomannut, että äiti on nykyään rennompi tyyppi ja se vaikuttaa häneenkin. Olen myös hyvä äiti, koska asetan lapseni tarpeet aina muiden tarpeiden edelle ja yritän tehdä päivistä mahdollisimman monipuolisia, että saadaan nauttia näistä yhteisistä täysistä päivistä ihan täysillä, ennen kuin uusi arki alkaa ja menen töihin ja Mea hoitoon.

Parasta lapsiperheen arjessa: Se, ettei mikään päivä ole taatusti samanlainen vaan täynnä yllätyksiä!

Pahinta lapsiperheen arjessa: Se, ettei tiedä varmaksi milloin voin seuraavan kerran vapaasti nukkua vaikka kellon ympäri. Ehkä myös päivittäin (useastikkin) pyörivä pyykkikone ja silti kaapissa odottava uusi iso kasa pyykkiä.


Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se, miten nopeasti uuteen rooliinsa mukautuu ja miten nopeasti uudet tavat, rytmit ja asiat oppii ja sisäistää. Miten sitä yhtä äkkiä osaakin olla toiselle ihmiselle äiti.

Minun vinkkini äideille: Älkää googlatko kaikkea älkääkä uskoko kaikkea. Luottakaa myös itseenne ja teidän tapaan toimia, vaikka joku muu toimisi aivan päinvastoin. Osatkaa suhtautua kaikkeen myös hieman huumorilla ja ottakaa rennosti. Kyllä kaikki järjestyy. Voi kun joku olisi takonut nämä asiat mun päähän viime syksynä.

Minun mottoni arjessa: Mulla ei ole mitään mottoa, mutta "asioilla on tapana järjestyä" on varmaan sellainen, mikä kaikkien tulisi muistaa.

Kun lapset menevät illalla nukkumaan, minä: Siivoan keittiön, kirjoitan blogia/selaan somea, katson telkkaria ja YRITÄN mennä itsekin ajoissa nukkumaan.


Olisi kiva lukea teidän vastauksia tähän haasteeseen, ihan vaikka kommenttiboksissa!

Ihanaa tiistain jatkoa just sulle 

Enni

2 kommenttia

 1. Tää haaste oli tosi kiva näin odottavan äidin näkökulmasta, itse jo niin odottaa tätä tulevaa taivalta äitinä.

  Olisin kysynyt, mikä pinnasänky teillä on käytössä ja millaisia kokemuksia teillä on siitä? :) Entä millaista patjaa olette siinä käyttäneet ja onko teillä varsinaisen patjan lisäksi petauspatja käytössä? Täällä on kunnon pinnasänkykriisi meneillään ja kokemuksia sekä vinkkejä kaivataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Ja ihanaa odotusta <3

   Meillä on ikean sundvik ja ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä, siitä saa myös taaperosängyn sitten aikanaan ennen uuden sängyn ostoa :) meillä on siinä ihan sen Ikean patja eikä erikseen petauspatjaa. Vauvallahan tulee olla mahdollisimman kova alusta ja tyynyäkin tarttee vasta myöhemmin sitten. Suositus on 1v > mutta meillä otettiin tyyny vähän ennen 10kk ikää käyttöön :) toivottavasti teille löytyy sopiva :)

   Poista

© Mustavalkoisen värikästä • Theme by Maira G.