SLIDER

TAKAISIN TÖIHIN?

Uskomatonta, mutta totta: mun mammaloma päättyy ensi kuussa! Vastahan jäin äitiyslomalle ja nyt se jo loppuu. Ja se tarkoittaa olevinaan sitä, että mun vauvani olisi "valmis" hoitoon. Ei, niin ei kyllä ole. Tai no, äiti ei ainakaan ole valmis!

Mie jatkan töitä todennäköisesti elokuussa ja Mea aloittaa myös silloin päivähoidon. Vaikka oon itse alalla ja tiedän, että kyllä että pienetkin pärjää, niin kyllähän tuo pelkkä ajatuskin sydämestä riipasee. Mun tyhmät ajatukset sanoo, että on epäreilua, että vietän päivät toisten lasten kanssa kun oma on toisaalla hoidossa. Mutta niinhän se vaan menee, siitä mulle palkkaa maksetaan ja se on mun työ. Ehkä ajatukseen tottuu. Lohduttavaa on kuitenkin, että Mikon jatkaessa taas koulua, ei Mean tarvitse olla hoidossa täyttä viikkoa vaan voi viettää osan viikosta isin kanssa kotona. :)


Ollaan pitkään mietitty ja punnittu vaihtoehtoja päiväkoti ja perhepäivähoitaja. Ollaan kuitenkin pikkuhiljaa kallistumassa päiväkodin puoleen, sillä halutaan kuitenkin, että jossain kohtaa Mea siirtyy päiväkotiin. Koen itse, että siellä on enemmän virikkeellistä ja ennen kaikkea pedagogista toimintaa etenkin isommille lapsille ja siksi halutaan, että jossain kohtaa Mea siirtyy jokatapauksessa päiväkotiin. Niinpä me ajateltiin, että ehkä se ei olisikaan niin huono juttu mennä suoraan sinne. Mie uskon, toivon ja oikeastaan tiiän, että meidän pieni mutta pippurinen topakka neiti kyllä pärjää ja pitää tarvittaessa puolensa muiden joukossa. Ja ainakin tällä hetkellä Mea on niin sosiaalinen tapaus, että varmasti nauttii ja viihtyy hulinan keskellä kun vaan tottuu.

Kyllä tässä silti on ajatukseen totuttelemista ja itken varmaan ikävää ensimmäiset päivät tai viikot, mutta onneksi elokuuhun on vielä aikaa. Ehditään touhuta tässä vielä päivät pitkät yhdessä kaikenlaista kunnes yksi ajanjakso päättyy ja toinen alkaa. Ja voin luvata ja vannoa, että halin ja pusuttelen tuon lapsen puhki sitten joka päivä kun tulen töistä kotiin ja saan hänet kainalooni. 

Missä iässä teidän lapset ovat menneet tai menossa päivähoitoon? Mikä on teidän mielestä "oikea aika"?

Hyvää yötä 
Enni

10 kommenttia

 1. Itsellä on tällä hetkellä 5kk esikoistyttö ja mammaloma loppuu heinäkuussa. Ajatus niin pienen jättänistä päivähoitoon pelottaa, sillä pelkään ettei toinen saa silloin sitä syliä kun sitä tarvitsee luotettavalta aikuiselta. Ja koska lapset ovat pieniä vain sen hetken eikä aikaa saa kelattua taaksepäin olen päättänyt sinnitellä kolme vuotta kotona. Ja koska valtiomme ei tätä kotiäitiyttä tue niin viikonloppuisin on kyllä keikkaa heitettävä että saa laskupinoa maksettua. Onneksi lähihoitajan ammatissa tämä on mahdollista! Töitä ehtii kuitenkin tehdä ihan loputtomasti (koska tuskin tulen eläkepäiviä viettämään).
  Mielestäni lapsi on silloin valmis hoitoon kun osaa sanoa oman nimensä, laittaa vastaan, pitää puoliansa ja osaa omatoimisesti toimia. Kaikki tämä on tietenkin makuasioita. ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun työssä kun ei oikein voi keikkaa viikonloppuisin heittää.. :s ja kun toinen jatkaa opiskeluja, niin ei ihan se valtion (huima) tuki riitä elämiseen. Ihanaahan se olis olla kotona, aivan ihanaa! <3 mut jos mea on yhtään samanlainen topakka tapaus sillon 1v kun nyt, niin luotan, että päjää <3 ja koko loppu illan saa sitten äidin sylissä tönöttää!

   Poista
 2. Mä oon itse vasta raskaana, esikoinen syntyy parin viikon sisällä. :) Olen myös lastentarhanopettaja (vuodesta 2013). Samoja juttuja oon pähkäillyt. Mä veisin vauvan myös ihan aikaisintaan elokuussa hoitoon, sitten kun meijän vauva on vuosi ja muutama kuukautta. Mieluummin ehkä vasta kuitenkin tammikuusta, mutta se jää sitten nähtäväksi mikä on fiilis. Jos ei olisi rahasta kiinni, niin vasta parivuotiaan koen hyötyvän päiväkodista eniten ja sillon haluaisin vasta hoitoon viedä, mutta ei taida olla meidän elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu. Ja ehdottomasti päiväkotiin, perhepäivähoidosta tässä lähipiirissä sen verran paljon huonoja kokemuksia. Päiväkodissa on kuitenkin tosiaan 100% varmasti laadukasta varhaiskasvatusta ja pedagogiikkaa ja useita ammattilaisia lasta kasvattamassa. Eli suuntana meilläkin sitten päiväkoti, ehkä reilun vuoden ikäisenä aikaisintaan, mieluiten parin vuoden iässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollu tuo 2v mielessä! Mutta nyt valitettavasti siitä ajatuksesta joutuu joustamaan. Harmittaa, että Mea on silloin vasta vuoden mutta yritän ajatella että parempi sekin kuin 9kk (ja joillekkin 9kk on myös passeli toki). Ja kun ei oo täyttä viikkoa niin se mua vähä lohdutta <3 mullakun huonoja kokemuksia pph, mut tiiän ihaniakin hoitajia.. mutku ei niistä sit koskaan tiiä..

   Poista
 3. En tiiä onko aika koskaan "oikea", mutta mun mielestä lasten olis vaan parempi olla mahdollisimman pitkään kotona. Kuitenkaan tämä ei aina ole mahdollista, valitettavasti. Meillä esikoinen meni päiväkotiin 1v3kk, kakkonen 1v6kk ja nyt kolmonen 3v. Tällä kertaa miehen työ mahdollistaa, että pystyn olla kotona pitkään. Kyllähän lapset tottuu siihen päiväkotielämään, vaikka kuin pieninä, mutta nyt on ollut ilo seurata kuinka esim. meidän 5v nauttii kotona olemisesta, vaikka onkin yltiösosiaalinen ja kavereita rakastava tapaus. Ekaluokkalainenkin jäisi kotiin milloin tahansa saisi. :) Jäisin vieläkin pidemmäksi aikaa kotia, mutta kun se vähäinenkin raha loppuu nuorimman täytettyä 3, niin pakko palata töihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei sille varmaan ole oikeaa aikaa ja sitten taas jokaisen mielestä se ”oikea aika” on varmasti eri ja riippuu niin monesta asiasta. Kyllä miekin haluisin olla Mean kaa kotona, mutta elämäntilanne vaatii kyllä tekemään töitä Mikon jatkaessa opiskeluja. Mutta luotan tosiaan että kyllä Mea pärjää ja onneksi saa olla osittain kotona <3

   Poista
 4. Onko sinulla työpaikka jo odottamassa? Itse kyllä olen myös päiväkodin kannalla. Toivottavasti vaan ryhmässä on sensitiivisiä ja työstään nauttivia aikuisia. Yksityiseen en veisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti! Mutta työnhakuprosessi käynnissä! 😊
   Niin, näistäpä kun ei koskaan tiedä. Itsekin olen enemmän julkisen kannalla!

   Poista
 5. Voi kyllä täälläkin on niin mietitty tuota mammaloman loppumista! Olisin kans mielelläni jäänyt vielä kotiin, mutta se ei nyt tällä hetkellä ole mahdollista. :/ Mulla loppuu äitiysloma kesäkuussa ja meen heti heinäkuussa töihin 60%. Mies pitää silloin isyysloman ja sitten mä pidän kesäloman elokuussa, joten tyttö tarvitsee tarhapaikan vasta syyskuussa, mikä ei ole enää mielestä niin paha, koska hän täyttää silloin jo 1v. :) Kyllä toisaalta hyvään aikaan loppuu tuo mammaloma, kun voi pitää kesäloman vielä päälle. :D

  www.nouw.com/pauliinamilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut onpa kätevää että saatte tuolleen venytettyä! :) kyl mua sydämestä ottaa et mea viettää päivisin sit enemmä hereilläolo aikaansa hoidossa kun kotona meidän kanssa (päikkypäivinä eli 3x viikossa) mut niinhän se vaan sit jossai kohtaa menee :s voi kunpa olla miljonääri ja kotona vaan! :D

   Poista

© Mustavalkoisen värikästä • Theme by Maira G.