SLIDER

MEA 4kk & 5kk

Tämä on ensimmäinen postaus, jota en ole siirtänyt vanhasta blogista, vaan kirjoittanut tänne suoraan. Tämä siitä syystä, että en halua laittaa vanhaan blogiin enää kuvia Measta, jotta kuvat pysyisivät mahdollisimman hyvin siellä missä minäkin. Tästä syystä tämä postaus ei myöskään ole reaaliajassa ja kaksi kuukausipostausta on yhdistetty tähän samaan.

Mea on tänään tasan viisi kuukautta ja yhdeksän päivää vanha, eli täyttää tässä kuussa jo puoli vuotta. Toistan itseäni, mutta pakko se on vaan edelleen ihmetellä, miten nopeasti aika menee! Tuntuu, että vasta me Mikon kanssa puhuttiin "kun Mea sitten joskus täyttää jo puoli vuotta". No, puolen vuoden etappi on siis vielä edessä päin, mutta käydään nyt läpi mitä kaikkea Mea on oppinut tässä kahden kuukauden aikana. Niin, ja tehdään tämä vielä vähän eri tyyliin kuin edelliset.


Mea oppi kääntymään ensimmäisen kerran selältä mahalleen sinä päivänä kun ikää tuli mittariin neljä kuukautta. Pari kertaa ihan tarkoituksen mukaisesti kiepsahti, mutta sitten ilmeisesti kyllästyi tähän uuteen taitoonsa, sillä kääntyi seuraavan kerran vasta itsenäisyyspäivänä ja siitäpä se sitten lähtikin! Sen jälkeen piti päästä koko ajan ja joka paikassa kääntymään. Yöunistakaan ei meinannut tulla mitään ja mahalleen oli päästävän nukkumaan. Äitiä vaan hiukan tässä vaiheessa hirvitti, sillä Mea kyllä osasi kääntyä nukkumaan mahalleen, mutta unohti välillä kääntää kasvoja pois patjasta. Parissa yössä tämäkin sitten onneksi opittiin ja nykyään Mea tykkää aina nukkua mahalleen. Neljän kuukauden iässä myös istumaan nousu alkoi enemmän ja enemmän houkuttaa ja sylissä piti aina yrittää pungertaa istumaan. Mea keksi myös joka päivä uusia erilaisia ääniä ja kiljuminen oli aika kova juttu. Omaa ääntään piti päästä testaamaan. Jonkin aikaa Mea myös vierasti, mutta se meni nopeasti ohi. Omat varpaatkin alkoi löytymään ja niitä oli kokoajan kiva räpeltää. Selällään Mea alkoi pyöriä akselinsa ympäri. Neljän kuukauden iässä aloitettiin myös maistelemaan kiinteitä ja nyt ollaan maisteltu jo luumua, bataattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, persikkaa, päärynää ja kaurapuuroa! Hyvin maistuu 


Nyt viiden kuukauden iässä Mea yrittää jo päästä liikkumaan. Hän nostaa takapuolen ylös ja osaa varata itseään jo käsivarsien varaan, mutta se on aina joko-tai. Nämä taidot pitäisi vielä yhdistää, jotta eteenpäin pääsisi! Kovasti on kuitenkin yritystä ja se on varmaan vain se yksi hetki kun tuo pikkumimmi lähtee liikkeelle. Tuo käsivarsien varassa hengailu on Measta kivaa etenkin iltaisin ja öisin, hän saattaa kesken unien yhdenäkin nousta käsivarsiensa varaan ihmettelemään eikä sitten malttaisi nukkua kun kaikkea uutta pitäisi treenata. Mahallaan Mea pyörii jo akselinsa ympäri ja tarkoituksenmukaisesti yrittää päästä joidenkin lelujensa luokse. Varpaat on edelleen kiva juttu ja kylvyssä pitää polskia niin, että vesi lentää! Vielä ei hieman pyöreän selän takia saatu varsinaista istumalupaa, mutta neuvolasta sanottiin että voidaan varmasti jo ennen seuraavaa käyntia pitää syöntien ajan syöttötuolissa. Mean voi myös hyvin nostaa makuultaan käsistä istumaan ja se onkin hauskaa se!

Mutta nyt, vauhdilla kohti puolta vuotta! Sitten palataan taas Mean juttujen parissa 

Enni
Instagram & Snapchat: enniheidi
Facebook: klik 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Mustavalkoisen värikästä • Theme by Maira G.